Çfarë është një mbrojtës dysheku?

Çfarë është një mbrojtës dysheku (1)

Një mbrojtës dysheku, i njohur zakonisht si adyshekmbulesë, është një mbulesë pëlhure e vendosur rreth një dysheku për ta mbrojtur atë nga lëngjet dhe alergjenët.Shpesh është bërë nga një material i papërshkueshëm nga uji dhe mbahet në vend nga njëelastikebrez ose një zinxhir.Përdorimi i një mbrojtësi dysheku mund të parandalojë njollat ​​dhe aromat e dyshekut, si dhe mund të minimizojë nivelin e alergeneve në shtratin e dikujt.Shumë mbrojtës modernë të dyshekut janë gjithashtu të larë në makinë, duke e bërë të lehtë për t'u kujdesur.

Çfarë bëjnë mbrojtësit e dyshekut?

Në përgjithësi, një mbrojtës dysheku përmbush dy funksione kryesore.Para së gjithash, ai minimizon sasinë e lëngjeve, si djersën, të përthithur nga dysheku.Kjo e mban dyshekun të mos njolloset, dhe gjithashtu dekurajon grumbullimin e mykut dhe aromave të pakëndshme.Së dyti, një mbrojtës kufizon sasinë e alergeneve si pluhuri, lëkura e vdekur, zbutja e kafshëve shtëpiake dhe pluhuri.marimangattë cilat mund të depërtojnë në dyshekun poshtë tij.Ky funksion është veçanërisht i rëndësishëm për ata me gjendje alergjike si p.shastmaose ndjeshmëri të lëkurës.

Llojet e Mbrojtësve të Dyshekut

Ekzistojnë dy lloje të mbrojtësve të dyshekut, ato që mbulojnë vetëm pjesën e sipërme dhe anët e dyshekut dhe ato që mbyllin të gjithë dyshekun.Mbrojtësit që mbulojnë pjesën e sipërme dhe anët e dyshekut zakonisht ngjajnë me një çarçaf të montuar dhe mbahen në vend me një brez elastik.Ato të dizajnuara për të mbështjellë një dyshek të tërë rrëshqasin lart mbi dyshek dhe më pas mbyllen me një zinxhir që gjendet përgjatë hapjes së mbrojtëses.Mbrojtësit që mbulojnë plotësisht një dyshek mund të ofrojnë mbrojtje superiore ndaj alergjenit ndaj mbulesave të pjesshme, ne e quajmë atëmbështjellës dysheku

Materialet mbrojtëse të dyshekut
Më shpesh, mbrojtësit bëhen nga një material i papërshkueshëm nga uji i cili parandalon lëngjet dhe alergjenët të depërtojnë në dyshekun poshtë tyre.Mbrojtësit shumë të lirë të papërshkueshëm nga uji mund të bëhen nga materiale të gomuara ose plastike.Megjithatë, shumë ankohen se materiale të tilla i bëjnë ato të ngrohen tepër gjatë gjumit.Mbrojtësit më të shtrenjtë shpesh bëhen nga një material sintetik, hipoallergjik, i cili është njëkohësisht i papërshkueshëm nga uji dhe që merr frymë.
Çfarë është një mbrojtës dysheku (3)
Shumë mbrojtës për dyshekë mund të lahen në makinë, duke e bërë shumë të lehtë për t'u kujdesur.Sidoqoftë, duhet të theksohet se disa modele nuk mund t'i rezistojnë tharjes së makinës në nivele të larta nxehtësie.Për të zgjatur jetën e mbrojtësit të dyshekut, është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e kujdesit të printuara në etiketën e tij.

Klikoni për të blerë mbrojtësin tuaj të dyshekut!


Koha e postimit: Nëntor-21-2022
  • sns02
  • sns05
  • sns04
  • sns03